duminică, 2 martie 2014

cu si despre criza...

Stand ca la coada la paine, asteptand niste acte, sezand in sala mare de asteptare, in fata noastra era un ditamai ecran, acolo fel de fel de interviuri cu si despre criza din Ucraina.
La o ora distanta, inca nu m-am dezmeticit din turbulentele provocate de mirosul de benzina inhalat in atelierul mecanic, si greu mi-am dat seama de felul crizei in care se afla mandra noastra tara vecina Ucraina. Unii mai au ca amintire cate un pachet de zahar ca amintire de la vremurile cand se putea aduce de peste granita una, alta.
Oare ce criza sa fie? Unii zic politica, si nu infirm, altii spirituala, nici p-asta nu o infirm, mai nou circula minunata veste, cum ca, criza ar fi de ordin social! Asta chiar o cred!
Asta-seara se termina si la noi saptamana de evanghelizare, o saptamana care a adus in randurile bisericii si pe cei cu multe primaveri in spate, care in restul anului se plang de greautatile deplasarii pana la lacasul de cult, de aceasta data insa, ei au fost primii! Si sa mai zicem ca nu se mai fac minuni si azi.
Problema e alta, am aflat ca nu sunt singurul care gandesc ca modalitatea asta de evanghelizare nu doar e doar demodata, ci si ineficienta.
Apoi nu mai vorbim de criza financiara:(, uneori cand ma uit in portofel, ma iau instant durerile de cap, alteori parca ma ustura ochii. dar ce mi se pare mai interesant e legislatia noastra in vigoare: unul dintre dosarele noastre vechi de pe vremea lu' Mircea cel Batran, ''Dosarul Transferurilor'', un dosar care a adunat peste 66 de termene si fara rezultat!!! Uneori cred ca sansele ca Elodia sa fie gasita sunt mai mari decat rezolvarea acestui dosar. Ce vreau sa subliniez aici e ca: statul pierde, mi-ar place sa cred ca in forma de guvernare numita monarhie, statul si-ar fi recuperat banii demult, si era in castig. Dosarul e pur intamplator, la fel se putea rezolva si cu Gigi, si cu Gruia Stoica si cu ceilalti...cu toti!
E criza, insa nu stiu de care! Nu incetez sa astept o alta forma de guvernare la noi in tarisoara asta, poate ar merge monarhia, poate ne-am misca mai bine sub teocratie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu