joi, 26 ianuarie 2012

Despre implinire...

Implinire? Pentru unii ''Implinire'', este un cuvant interzis! Mi-am dat seama zilele trecute, cand am stat de vorba cu un coleg de munca. Exista oare implinire?
Permite-mi sa te intreb, ce iti aduce implinire? Sau mai crezi in implinire?
Termina tanarul de azi liceul, si nu este implinit, face facultatea, dar nu gaseste implinirea in diploma de inginerie...
Fetele viseaza sa ajunga mirese, de mici, nu mai vorbesc despre perioada adolescentei, eram in vacanta in Romania, si am trecut pe langa un magazin cu rochii de mireasa, in fata vitrinelor se aflau doua fetite de vreo 12 ani, si se intelegeau intre ele pe care o sa o aleaga.
Baietii povestesc despre masini, cai putere, motoare!
Barbatii despre ultimele cuceriri, femeile despre ultimele retete de bucatarie!
Primul pas spre implinire e sa ai un vis realist! Nu visa comparativ! Elimina-ti visele sa fi Messi, sau Steven Seagal, Elimina visul sa fi Shakira sau Angelina Jolie! Nu visa nerealist! Nu visa averile altora! Nu visa niciodata sa ai un Mercedes care dezvolta 500 de cai putere, pentru ca iti trebuie peco personal! Intinde-te cat ajunge plapuma, altfel risti sa ramai cu picioarele goale, si pe urma vine raceala si medicamentele sunt scumpe, acum cu reforma in sanatate!
Al doilea pas e sa iti placa visul! Este ciudat sa visezi sa ajungi pilot de avion, si tie sa nu-ti placa inaltimea, e ciudat sa te visezi sofer si tie sa nu-ti placa masinile (aviz Eutih), este absurd sa visezi sa ajungi asistenta medicala, dar tie ti se face rau cand vezi sange! Deci, trebuie sa iti placa visul!
Pasul 3, este: Implinirea nu vine fara efort! Visezi sa ai o familie fericita, dar tu te casatoresti cu oricine! Fa efort si caut-o pe cea potrivita! Visezi sa ai afacerea ta, dar tu nu muncesti sa dispui de banii necesari! Pune mana si aduna, infraneaza-te de la hainele de 200 de euro, care stau in sifonier degeaba, ia-ti haine mai ieftine, pe care sa le porti!
Pasul 4. Implinirea nu provoaca multumire, ci invers! Fata de care iti place, vine la biserica cu masina, tu mergi pe jos, sotul nu se barbiereste in fiecare zi, ciorba este nesarata, perna este prea mare, nimic nu-i bine! Corul nu canta bine, predica nu era pentru mine, amvonul este prea mare! Avem nemultumiri, iar ca implinirea sa iti faca viata frumoasa, trebuie sa treci la multumire! Cam greu..nu?
Pasul 5! Gaseste placere si frumusete in preocuparile tale (Ecles 12:1, Amos 5:22, Psalmii 92:1, Ecles 5:18,  1 Cor 7:35) Munca ta sa-ti fie placuta, casa in care stai sa-ti placa, tara in care Dumnezeu te-a asezat, sa-ti fie placuta, (oriunde mergi ia inima cu tine, o viata traita in doua areale geografice diferite, este obositoare, solicitanta, este greu sa traiesti cu trupul intrun loc, si inima in altul - Peter Lascau) Gaseste placere in ceea ce faci, in familia pe care o ai, in masina pe care o conduci, intelege ca esti un om binecuvantat! Altii nu au casa, masa, nici masina, dar nici paine!
Ce zici nu ar fi viata mai frumoasa, daca am fi impliniti?  (Eutih Hurezan - Implinire?)

2 comentarii:

  1. :O superb! Bravo! Te felicit, Eutih! Inca o postare de calitate!
    O s-o citesc inca o data...
    Aprecieri!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. da:) Sidonie are dreptate..asta da postare de calitate!

    RăspundețiȘtergere