marți, 17 ianuarie 2012

Copaci, pomi...

In lucrarea de creatie, in ziua a treia, Dumnezeu s-a gandit la ceea ce vom manca, si a creat pomi, a creat copaci, a creat iarba.
Desigur ca in Biblie, oamenii sunt deseori asemanati cu pomi, asa se face ca azi am ales sa scriu despre aceste elemente.
Am ramas impresionat despre asemanarea dintre noi si pomii, ne oprim la psalmul 1, omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe scaunul celor batjocoritori (proverbe 9:12), nu se aseaza pe scaunul celor batjocoritori, omul care isi gaseste placerea in legea Domnului, mai mult de atat cugeta zi si noapte la legea Lui, este asemanat cu un pom plantat langa un izvor de apa, care rodeste la timpul potrivit, si frunzele nu i se vestejesc!
In Ieremia 17, omul care se increde in Domnul este asemanat cu un pom verde tot timpul, care isi intinde radacinile spre rau, iar cea mai importanta calitate ''nu inceteaza sa aduca rod' '(8)
Un pom trebuie sa detina radacini adanci, prin care sa hraneasca pomul, o tulpina strasnica si groasa, care sa tina pomul drept, este nevoie de crengi, crengi bine hranite, care sa formeze o coroana rotunda, o coroana frumoasa, bine intretinuta, un pom are nevoie de frunze, funze care sa ascunda roada de abundenta razelor solare, iar cel mai important, un pom trebuie sa rodeasca, iar roada sa ramana (Ioan 15:16) pana la coacere (Luca 8:14)
Este foarte importat sa fim roditori, altfel riscam sa fim taiati, tulpina, crengile noastre sa ajunga in foc (Matei 7:19)
Este nevoie de pomi trainici, de pomi roditori, pentru ca prin roada noastra suntem cunoscuti!(Matei 7:16, 20) Tu rodesti? Ce fel de roada ai?

6 comentarii:

  1. wow,superb;
    dea Domnul sa fim acei pomi roditori si roada noastra sa fie buna.
    Ai grija de tine,bro ;) si Domnul sa vegheze asupra ta in fiecare zi,imi place ce scrii :)

    Eu,Sara ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cand aprecierile vin din partea voastra, inseamna ca sunt reale! Multumesc sis:) Domnul sa fie cu voi, cu familia voastra, si sa ne vedem cu bine! Fiti binecuvintati!>:D<:*

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Chris, cand aprecierea vine din partea ta, imi da curaj sa merg inainte! Multumesc, esti un caracter aparte! Totusi nu cred ca e meritul meu...Toata slava se cuvine Lui! Multumesc Chris>:D<

      Ștergere
  3. Exceptional! :O.. Nu te laud!.. Te apreciez!!!
    O postare cu folos! Versetele sunt foarte bine structurate!
    Inca nu am inteles intru-totul "concluzia" :D
    Domnul sa te binecuvinteze, Eutih si sa ne ajute pe toti sa fim niste pomi roditori! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. Sidi:) cand aprecierea vine de la o persoana ca tine, ma gandesc ca ai scris din inima! Multumesc! Prietenia ta sincera imi da putere sa zambesc, sa merg inainte! Bravo! Concluzia pe mess! Zambeste:) >:D<

    RăspundețiȘtergere